Ösztöndíjak


A 2018. évi MMTT kongresszuson a ”Legjobb bejelentett előadás” című pályázat nyertese az MMTT Vezetőségének közös döntése alapján:
 
Galló Nóra
SE ÁOK II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Előadás megtekintése »

A pályázat díja: 200.000 Ft

KÖNYVAJÁNLÓ

A könyvismertető megtekintéséhez kattintson ide!

Kereken húsz éve született utoljára a klinikai táplálás terén magyar nyelvű szakkönyv, így időszerű volt az ide vágó ismeretek friss áttekintése. A szerző, Dr. Télessy István, 6 részre bontva 26 fejezetben tárgyalja a humán táplálkozás és táplálás valamint gyógyító célú táplálás kérdéseit.
 

Tovább

Küldetés

A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság (MMTT) célja a hazai és külföldi eredmények alapján ismertetni és terjeszteni a korszerű klinikai (enterális és parenterális) táplálás elméletét és gyakorlatát, azt a magyar orvostársadalommal elfogadtatni és elősegíteni annak kórházi és otthoni gyakorlati felhasználását.

 

A MMTT feladata ennek a tudományágnak a kutatása és fejlesztése, a tagok tudományos ismereteinek bővítése és orvosetikai nevelése.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezen a fórumon keresztül lehetőségünk nyílt a napi kapcsolattartásra a szakterületen tevékenykedő kollégákkal és az érdeklődő látogatókkal egyaránt.

 

Tagjaink így nemcsak évente néhány alkalommal, hanem az Interneten keresztül akár naponta is találkozhatnak egymással, a Társasággal, és a konzultációs lehetőséggel élve szakmai tanácsot is kérhetnek.

 

Kérjük, hogy észrevételeikkel, kérdéseikkel, javaslataikkal segítsék munkánkat.