Ösztöndíjak


A 2018. évi MMTT kongresszuson a ”Legjobb bejelentett előadás” című pályázat nyertese az MMTT Vezetőségének közös döntése alapján:
 
Galló Nóra
SE ÁOK II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Előadás megtekintése »

A pályázat díja: 200.000 Ft

KÖNYVAJÁNLÓ

A könyvismertető megtekintéséhez kattintson ide!

Kereken húsz éve született utoljára a klinikai táplálás terén magyar nyelvű szakkönyv, így időszerű volt az ide vágó ismeretek friss áttekintése. A szerző, Dr. Télessy István, 6 részre bontva 26 fejezetben tárgyalja a humán táplálkozás és táplálás valamint gyógyító célú táplálás kérdéseit.
 

Tovább

Rovatok: Irányelvek

A rászoruló betegek otthoni parenterális táplálásának társadalombiztosítási finanszírozásáról

0, 0, 12, 8); ">Tisztelt Intézetvezetők, Kedves Kollégák!


A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság örömmel értesít minden kollégát, hogy a társaságunk a szakmai kollégiummal és az Emberi Erőforrás Minisztériummal végzett hosszú, közös munka eredményeként megteremtette a különböző okokból erre rászoruló betegek (bélelégtelenek) otthoni parenterális táplálásának finanszírozását, 2013 január 01-től. Az Irányelvek rovatban megtalálják a centrumok neveit (a kódolási útmutatóval együtt), akik ezeknek a betegeknek a kezelését és gondozását elszámolhatják.

 

Tervezzük, hogy a kora tavasszal a társaságunk által szervezett szimpóziumon a már eddig is működő centrumok tapasztalatait a részletes kódolási útmutatóval együtt megbeszéljük. Erről részleteket a honlapon lehet a későbbiekben megtudni.


Tisztelettel:
Dr. Sahin Péter
MMTT Főtitkár


További részletes információk:
 

 

 

Cikk értékelése Még senki sem értékelte a cikket.

Hozzászólások