Ösztöndíjak


A 2018. évi MMTT kongresszuson a ”Legjobb bejelentett előadás” című pályázat nyertese az MMTT Vezetőségének közös döntése alapján:
 
Galló Nóra
SE ÁOK II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Előadás megtekintése »

A pályázat díja: 200.000 Ft

KÖNYVAJÁNLÓ

A könyvismertető megtekintéséhez kattintson ide!

Kereken húsz éve született utoljára a klinikai táplálás terén magyar nyelvű szakkönyv, így időszerű volt az ide vágó ismeretek friss áttekintése. A szerző, Dr. Télessy István, 6 részre bontva 26 fejezetben tárgyalja a humán táplálkozás és táplálás valamint gyógyító célú táplálás kérdéseit.
 

Tovább

Rovatok: Hírek

Otthoni parenterális táplálás rendszerének kialakítása

2010-11-24

Címzett:

Dr. Dárdai Ernő (Helyettes Államtitkár),

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

 

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság által Dr. Szócska Miklós államtitkár úrnak írt levelüket megkaptuk, az otthoni parenterális táplálás rendszerének kialakításával kapcsolatosan tett észrevételeket, javaslatokat köszönettel vettük.

A levelükben vázolt otthoni parenterális táplálás rendszerének hazai kialakításának kérdéskörét fontosnak tartjuk, a parenterális táplálás otthoni körülmények közötti ellátásának megoldása véleményünk szerint jelen helyzetben több szakmai és finanszírozási szabályozási kérdést vet fel.

 

Az otthoni parenterális táplálás ellátásához - mint azt Önök is a szakmai anyagukban bemutatták - szükséges a megfelelő szakmai kontroll kidolgozásának figyelembe vétele mellett a biztonságos működési feltételeinek meghatározása, mely az illetékes szakmai területek bevonásával összehangolt egyeztetéseket tesz szükségessé.

 

Az Önök által jelzett rendszer kialakítására irányuló javaslattal kapcsolatosan a kérdéskör szélesebb áttekintését követően tudunk érdemi választ adni.

 

Az észrevételeik, javaslataik megküldését ismételten megköszönve , a levélben leírt hazai és nemzetközi szakmai tapasztalatok hasznosítását fontosnak tartjuk, ennek megfelelően a feladatok szakmai megvalósításában a későbbiek folyamán számítunk a Magyar Mesterséges Parenterális Társaság konstruktív segítő munkájára.

 

Budapest, 2010. november 24.

 

Üdvözlettel:

Dr. Cserháti Péter

Cikk értékelése Még senki sem értékelte a cikket.

Hozzászólások